Start Glavna jela Đuveč na moj način

Đuveč na moj način

Clipboard05

Priprema:
1. Crni luk iseći na sitne kocke i prodinstati ga na malo ulja.
2. Kada luk postane staklast, dodati šargarepu isečenu na kockice i dinstati sve zajedno.
3. Po potrebi dolivati vode. Kada šargarepa omekša, dodati papriku isečenu na trake. Na kraju dodati paradajz isečen na sitne kocke.
4. Nakon toga, pirinač dobro oprati, pa ga skuvati u 1,5 litar ključale vode.
5. Iscediti sok od 1/2 limun (da bi zrna ostala cela). Kuvati 10 minuta, a zatim ga procediti i dodati fil sa paradajzom i paprikom. Ostaviti da se kuva još nekoliko minuta.
6. Pileće belo meso iseći na šnicle, začiniti ih po ukusu, uvaljati u brašno, pa u umućeno jaje i peći na malo ulja dok ne porumene.
7. Pripremljene šnicle servirati uz đuveč.

Recept Slađane Bokić iz Zrenjanina
Recept Slađane Bokić
iz Zrenjanina