Sastojci:
– 800 pilećeg belog mesa
– 2 glavice crnog luka
– 150 g pirinča
– 4 šargarepe
– 4 paprike babure
– 1 ljuta paprika
– 1/2 veze lista peršuna
– 3 paradajza
– 5 dl pileće supe
– 1 dl ulja
– mešavina začina, biber
Priprema
1. Piletinu i paradajz iseći na krupnije kocke, šargarepe oljuštiti i iseći na kolutove, papriku baburu na štapiće, a crni luk i ljutu papričicu sitno iseckati.
2. Na ulju propržiti piletinu, dodati crni luk i šargarepu, te dinstati uz povremeno dolivanje supe.
3. Kada je šargarepa napola dinstana, dodati papriku i pirinač pa nastaviti sa dinstanjem uz dolivanje supe po potrebi.
4. Pred kraj dinstanja, meso i povrće preručiti u zemljanu činiju, dodati paradajz, ljutu papričicu i peršun, začiniti po ukusu i sipati malo vode po potrebi.
5. Pripremljen ðuveč staviti u zagrejanu rernu da se peče.
D.S.