Start Glavna jela Đuveč sa povrćem i mesom

Đuveč sa povrćem i mesom

Clipboard14

Priprema:
1. Crni luk sitno iseckati, prodinstati ga na zagrejanom ulju, a potom dodati meso isečeno na kocke.
2. Začiniti po ukusu i pobiberiti. Ostaviti da se sve lepo krčka na umerenoj temperaturi oko 30 minuta.
3. Zatim skinuti sa vatre i ostaviti sa strane.
4. Krompir oljuštiti i iseći na kolutove. Šargarepu oljuštiti i narendati, a šampinjone oprati i iseći na listiće.
5. U podmazanu vatrostalnu posudu poređati polovinu krompira, pa preko rasporediti izdinstano meso sa lukom. Zatim posuti pirinčem, staviti rendanu šargarepu i šampinjone, te poređati preostali krompir.
6. Na kraju preliti sa 2 dl vode i peći u zagrejanoj rerni 45 min. na 200°C.

Recept Ivane Pešić iz Prokuplja
Recept Ivane Pešić
iz Prokuplja