Sastojci:
1 pakovanje surimi štapića
2 glavice crnog luka
4 paradajza
3 crvene paprike roge
100 g integralnog pirinča
1 veća šargarepa
200 ml soka od paradajza
2 kašike seckanog peršuna
mešavina začina
ulje
Priprema:
1. Integralni pirinač obariti, a zatim ga ocediti od suvišne tečnosti.
2. Crni luk i paradajz iseckati na kockice, šargarepu oguliti i izrendati na krupno rende, a surimi štapiće iseći na krupnije komade.
3. Na malo ulja propržiti crni luk, a potom dodati seckanu papriku i šargarepu te i njih kratko propržiti.
4. Zatim dodati seckani i sok od paradajza i nastaviti sa dinstanjem dok povrće ne omekša. Tokom dinstanja po potrebi dolivati vode.
5. Nakon toga dodati surimi štapiće i uz povremeno mešanje dinstati još 4 min. Na kraju sipati obareni pirinač, začine po ukusu i polako promešati.
6. Gotovo jelo posuti seckanim peršunom.