Start Deserti Puding i sladoled Dve poslastice za svačiji ukus

Dve poslastice za svačiji ukus

Mus od griza s prelivom od malina

Foto: Thinkstock

Sastojci:

– 80 g griza
– 700 ml mleka
– 1 štapić cimeta
– vanilin šećer
– 50g meda
– 300ml pavlake za šlag
– 2 belanca
za preliv
– 250g malina
– 2 dl svežeg soka od narandže
– 50g šećera

Priprema:

Mleko kuvati s cimetom, šećerom i vanilin šećerom. Nakon što smesa provri, ostaviti da se ohladi, a zatim ponovno kuvati sve sastojke te postepeno umešati griz na laganoj vatri, 4-5 minuta, uz konstantno mešanje. Kada je griz skuvan, hladiti smesu uz postepeno mešanje do sobne temperature. Belance umutiti u sneg, slatku pavlaku u šlag. Pomešati sneg i šlag te ih postepeno umešati u griz.
Preliv:
Šećer karamelizirati i politi s narandžinim sokom. Kada karamel opusti dodati prethodno oprane i sitno naseckane maline i zakuvati. Preliti preko griza.
 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net