Sastojci:
– 900 g svinjske džigerice
– 2 glavice crnog luka
– 2 paprike
– 2 ljute papričice
– 3 dl crnog vina
– 3 dl juneće supe od kockice
– 2 kašike ljutog paradajz pirea
– 100 g brašna
– 1 kašika origana
– 1 kašičica mlevene paprike
– 0,5 dl ulja
– mešavina začina
– biber
Priprema:
1. Papriku iseći na tanke štapiće, ljutu papričicu na kolutove, a luk na rebarca.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti brašno, origano, mlevenu papriku i promešati.
3. Džigericu iseći na tanke režnjeve i uvaljati u pripremljenu mešavinu. Zatim je propržiti na vrelom ulju kako bi porumenela.
4. Posebno propržiti luk, te sjediniti sa džigericom.
5. Zaliti crnim vinom i supom, dodati crvenu i ljutu papriku, ljuti paradajz pire i začine po ukusu, pa kuvati na umerenoj temperaturi 30 min.
6. Preručiti u vatrostalnu činiju i zapeći u rerni 20 min. na temperaturi od 200 ºC.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net