Sastojci:
– 500 g pileće džigerice
– 2 glavice crnog luka
– 200 g mladog graška
– 70 g pirinča, ulje
– 200 g tanke suve kobasice
– 1,5 dl soka od paradajza
– mešavina začina
Priprema
1. Crni luk očistiti i iseći na kockice, a suve kobasice na kolutove.
2. Pirinač obariti u slanoj vodi pa ga ocediti od suvišne tečnosti.
3. Na malo ulja propržiti crni luk, a zatim dodati pileću džigericu te i nju pržiti na umerenoj temperaturi povremeno mešajući dok ne porumeni. Nastaviti sa dinstanjem dolivajući vodu po potrebi dok džigerica napola ne omekša.
4. Potom dodati mladi grašak, sušene kobasice i sok od paradajza te nastaviti sa dinstanjem da svi sastojci omekšaju.
5. Pred kraj dinstanja dodati obareni pirinač i začine po ukusu pa promešati.