Sastav:
2 kg junećeg mesa
500 g crnog luka
1 glavica belog luka
4 paprike
4 korena paštrnake
4-6 krompira
2-3 lista lovora
1 veći paradajz
120 ml vinskog sirćeta
so, biber
Priprema:
1. Meso oprati, osušiti i iseći na male parčiće, kao za ražnjiće. Povrće očistiti i iseći na željene oblike, pa dobro promešati, osim krompira, paradajza i belog luka.
2. U zemljanu posudu, lonac ili đuveč, na dno poređati meso, posoliti i pobiberiti.
3. Zatim, poređati red iseckanog i dobro promešanog povrća, posoliti i pobiberiti.
4. Na to poređati red krompira, pa opet začiniti i sve to ponoviti četiri puta (od ove količine namirnica).
5. Na poslednji red staviti lovorov list, isečen paradajz i glavicu belog luka presečenu na pola, pa zaliti sirćetom.
6. Posudu poklopiti ili prekriti alu-folijom i kuvati u prethodno ugrejanoj rerni, na 200°C, oko tri sata. Tokom kuvanja s vremena na vreme protresi posudu.
7. Zemljanu posudu u kojoj je ćevap pripremljen izneti na sto i služiti toplo.