Start Deserti Puding i sladoled Egzotični kup sa sladoledom

Egzotični kup sa sladoledom

Guliver/Thinkstock

 

Sastojci:

1 manji ananas
1 kruška
1 banana
1 narandža
1 kivi
2 kašike šećera
1 kašika seckanog lista nane
0,3 dl likera od narandže
2 kugle sladoleda od vanile
1 dl slatke pavlake
1/2 kašičice cimeta

Priprema:

1. Ananas cik-cak potezima iseći pri vrhu, a potom okruglom oštrom kašikom za dekoraciju izdubiti unutrašnjost. Tvrdi središnji deo voćke odstraniti.
2. Bananu oljuštiti i iseći na kolutove, krušku i kivi takođe oljuštiti i iseći na kocke.
3. Narandžu iscediti, pa dobijeni sok sjediniti sa likerom od narandže, šećerom i cimetom.
4. U manjoj posudi pomešati seckano voće, preliti pripremljenom mešavinom, dodati listiće nane i polako promešati.
5. Unutrašnjost ananasa napuniti pripremljenom voćnom salatom, a odozgo staviti kugle sladoleda.
6. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, pomoću poslastičarskog džaka naneti na sladoled i dekorisati po želji.

 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net