Enčilade sa piletinom su savršene bilo da želite da pripremite ukusan a zdrav ručak ili pak laganu večeru. Uz pomoć ovog videa brzo i lako ćete napraviti ovo malo gastronomsko iznenađenje.
Sastojci:
– glavica crnog luka
– ljuta papričica
– čen belog luka
– 4 paradajza
– malo soka od limuna
– 300 gr pilećeg filea
– tortilje
– 100 gr gaude ili drugogo kačkavalja po želji
– so, biber
– maslinovo ulje
Naseckajte luk i ljutu papričicu i jedan čen belog luka. Zatim u šerpu stavite malo ulja da se zagreje i izdinstajte naseckane sastojke. Potom dodajte sitno iseckan paradajz, malo soka limuna, so i biber.
Na ringli ili u rerni ispecite tortilje, zatim u njih uvite sitno iseckanu već pripremljenu piletinu i malo narendanog kačkavalja.
U vatrostalnu posudu ređajte zavijene tortilje i potom nalite sa već pripremljenim sosom. Pecite 10 minuta na 200 C.
Pogledajte video: