Sastojci:
600 g brašna
1 kašičica soli
250 ml tople vode
250 ml mleka
10 g kvasca
½ praška za pecivo
80 g putera
integralno brašno
Priprema:
1. Kvasac rastopiti u vodi, dodati šećer, promešati i ostaviti da zapeni.
2. Mleko i puter rastopiti na umerenoj temperaturi i sačekati da se prohladi.
3. Prosejati brašno, dodati so, prašak za pecivo i promešati sastojke. Dodati kvasac, mleko i puter, pa umesiti mekano testo.
4. Umešeno testo dobro izraditi na pobrašnjavljenoj površini (potrebno je mesiti dok testo ne prestane da se lepi). Prebaciti u nauljenu posudu, pokriti pamučnom krpom i ostaviti testo da omori oko petnaest minuta.
5. Testo rastanjiti na debljinu oko 2 cm i okruglom modlom seći i vaditi testo, pa blago uvaljati u integralno brašno i ređati na tacnu ili pleh obložen papirom za pečenje. Poređano testo prekriti pamučnom krpom i ostaviti da naraste oko sat vremena.
6. Zatim, na ugrejanom neprijanjajućem tiganju peći mafine sa obe strane, na umerenoj temperaturi, po par minuta tj. dok ne porumene.