Start Restoranski vodič Eva Longorija: U Toskani spremaju najbolji pasulj!

Eva Longorija: U Toskani spremaju najbolji pasulj!

sipa_sipausa30069661_000002

Iako je stekla svetsku slavu ulogom Gabriel Solis u seriji “Očajne domaćice”, glumica Eva Longorija, zapravo je daleko od opisa iz naziva serije – odlična je kuvarica, i uživa u pripremanju jela. Iz ljubavi prema gastronomiji, otvorila je restorane “Beso” u Los Anđelesu i Las Vegasu čije poslovanje nije teklo glatko. Ovaj potonji je u nedugo po otvaranju doživeo neuspeh i doveo glumicu u nezavidan finansijski položaj, ali nju to nije odvratilo od strasti prema kulinarstvu, koju je razvila još u detinjstvu. Čak je izdala i kuvar “Evina Kuhinja: Kuvanje za porodicu i prijatelje sa ljubavlju”, koji sadrži i neke porodične specijalitete. “Svi u mojoj porodici vole da kuvaju, pa dobro ne baš svi, moje sestre ne vole, ali sve umeju. Potičem iz porodice gde su žene pripremaju hranu za svoje najbliže, takav je običaj. Velika je sramota za devojku ukoliko se ne snalazi u kuhinji”, ispričala je lepotica meksikanskog porekla. Kako je većinu recepata “nasledila” od majke i tetke, razumljivo je što, među svim kuhinjama sveta, glumica kao najukusniju navodi upavo meksičku, i otkriva najdraža jela: “Obožavam meksičku tortilju i klasičnu pileću supu, a drugo omiljeno jelo mi je hleb od banana. Volim ga zbog ukusa, ujedno on me podseća na detinjstvo. Kada sam bila mala, nismo imali novca, te se u našoj kući hrana nije bacala. Kada bi se banane pokvarile, ili dobile onu neprijatnu braon boju, pravili bismo hleb od njih. Recept je veoma jednostavan, u klasično testo za peciva dodaju se banane, sve se sjedini, dobro izmesi i peče”, odala je Eva porodični recept.
sipa_sipausa30069646_000007
Na glumičinom meniju retko se nalazi meso, čak je svojevremeno bila pobornik veganskog režima ishrane. Iz tog perioda pamti ukus jednog od najlepših jela koje je probala na odmoru u Evropi. “Moram reći da sam najlepše spremljeno jelo probala u Italiji, u Toskani. Bila sam na proputovanju severom Italije i tokom čitavog puta je padala kiša, pa smo bili prisiljeni da sve vreme ostanemo u hotelu. Otišli smo na ručak u najbliži restoran i zamolila sam kuvara da mi pripremi pasulj, u to vreme sam bila vegan. Običan beli pasulj, je bio tako ukusno pripremljen, da pamtim taj užitak i strašno se kajem što nisam uzela recept od šefa, to je bio jedan od najlepših obroka u mom životu”, priča Eva.
Ipak, danas koristi namirnice životinjskog porekla, a neke od njih obavezno ima u kući. “U frižideru uvek imam mleko, jaja i puter. Nisam veliki pekar, ali kad poželim da umesim nešto lepo, ne volim da trčim u market po sastojke i strašno me nervira kad mi nešto zafali, pa se trudim nešto lepo da umesim za sebe i svoju porodicu, volim da imam sve neophodne sastojke u kući. Gosti mi neretko dolaze bez najave, zato ‘za svaki slučaj’u ostavi uvek imam konzervu paradajz sosa i japanske prezle, a u frižideru pileću supu i čorbu od povrća”, kaže Longorija.
“Beso” (poljubac) je mešavina meksičkog restorana i američkog “steakhousea”: idealno je mesto za romantične, zaljubljene parove i porodice sa decom. U glavnom baru tokom večere pijanista svira savremene i evergrin hitove, koji se sjajno slažu sa voćnim koktelima, sangrijom, francuskim vinima, ali i tekilom. Jedan deo modern uređenog prostora rezervisan je upravo za zaljubljene, na šta sugeriše ii me restorana, u kojem mogu da se osame, ali i zahvaljujući interesantnom dizajnerskom rešenju steknu utisak da večere na otvorenom pod sjajem mesečine (pomoću ukusno osmišljenih krovnih prozora).

sipa_00662945_000004
1_big

2_big

3_big

4_big

5_big

7_big

12_big

Autor teksta: Dejan Ajduković, Life Content
Foto: SIPA