Priprema:
1. Kvasac razmutiti u mlakom mleku sa kašičicom šećera i malo brašna i ostaviti da nadođe.
2. U posudi za mešenje sjediniti polovinu brašna, nadošao kvasac, ulje, malo soli po ukusu i promešati. Zatim postepeno dodavati preostalo brašno neprekidno mesiti dok se ne dobije glatko testo.
3. Umešeno testo prekriti suvom krpom i ostaviti da nadođe.
4. Nadošlo testo istanjiti oklagijom na debljinu od pola centimetra i seći na pravougaonike dimenzija 4×6 cm.
5. Iseći 3-4 delimična paralelna proreza na kraćim stranicama i na jedan kraj stavljati po komad oljuštene viršle dužine 2 cm.
6. Urolati tako da se krajevi stisnu i dobije izgled fenjera.
7. Pleh obložiti papirom za pečenje i poslagati u njega oblikovane fenjere. Premazati ih umućenim jajetom i peći u zagrejanoj rerni na 200 °C dok ne porumene.