Sastojci:
800 g fileta soma srednje debljine
600 g krompira
40 g konzervisanog rena
1 glavica crnog luka
100 g mladog graška
100 g kukuruza šećerca
1 veća šargarepa
200 g pirinča, ulje
5 dl juneće supe
mešavina začina
Priprema:
1. Filete soma iseći na krupnije komade, začiniti ih po ukusu i premazati renom.
2. Krompire oguliti i kratko blanširati u ključaloj slanoj vodi oko 5 min. Potom ih ocediti, ostaviti da se ohlade i izrendati na krupno rende.
3. Filete soma posuti rendanim krompirom sa obe strane. Potom tepsiju obložiti papirom za pečenje i poprskati uljem, pa poslagati filete u krompiru. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC dok ne porumene.
4. Posebno pripremiti rižoto. Crni luk i šargarepu sitno iseckati i propržiti na malo ulja. Dodati mladi grašak i kukuruz šećerac, te kratko propržiti. Dodati pirinač i pržiti ga uz neprestano mešanje 5 min. Nastaviti sa dinstanjem dolivajući vodu po potrebi dok pirinač ne nabubri. Pred kraj dinstanja dodati začine po ukusu.
5. Rižoto poslužiti uz pečene filete soma.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net