PRIPREMA:
1. Beli luk sitno iseckati, šargarepu i crni luk izrendati, a šampinjone iseći na kockice.
2. U odgovarajuću posudu staviti mleveno meso i beli luk, mešavinu začina, biber, bosiljak, peršun, mlevenu crvenu papriku i sodu bikarbonu pa dobro promešati i staviti u frižider da odstoji 60 min.
3. Na malo ulja propržiti crni luk i šargarepu, a zatim dodati šampinjone. Dodati bosiljak peršun, biber i mlevenu crvenu papriku pa promešati i dinstati 15 min.
4. Na kraju dodati pirinač i dinstati još 5 min. Ostaviti da se dobro ohladi.
5. Ohlađenu smesu sjediniti sa mesom.
6. Paprike očistiti od peteljki i semenki pa puniti pripremljenim nadevom. Ređati paprike u šerpu i naliti vodom da ogreznu.
7. Kuvati na tihoj vatri 60 min.