Sastojci:
– 4 mlade tikvice
– 1 glavica crnog luka
– 2 čena belog luka
– 300 g mešanog mlevenog mesa
– 200 g pelata paradajza
– 1 kašika pirea od paradajza
– 70 g pirinča
– 4 kašike ulja
– 100 g putera
– 2 kašike brašna
– 2 dl mleka
– 1 jaje
– 30 g parmezana
– muskatni oraščić, bosiljak
– vegeta, so
ISPROBAJTE I…
Priprema:
1. Tikvice oguliti, uzdužno preseći na pola i izdubiti sredinu.
2. Izdubljenu sredinu tikvica, crni i beli luk sitno iseckati, a pirinač posebno obariti u slanoj vodi.
3. Na malo ulja propržiti crni i beli luk te dodati mleveno meso i pelat paradajza, pa dinstati dok meso ne omekša a fil se ne zgusne. Zatim dodati obaren pirinač, pire od paradajza, bosiljak i začin C po ukusu i dobro izmešati.
4. Pripremljenim filom napuniti tikvice.
5. Posebno otopiti puter u manjoj šerpi, te dodati brašno i kratko propržiti da porumeni a zatim sipati mleko i kuvati mešajući sve vreme. Zgusnut sos ostaviti da se prohladi, a potom umešati jaje i začiniti muskatnim oraščićem i začinom C po ukusu.
6. Punjene tikvice poslagati u podmazanu tepsiju, preliti ih pripremljenim sosom i staviti da se peku. Pred kraj pečenja, tikvice posuti parmezanom i vratiti u rernu da se dopeku.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net