Start Dijamant kuvarica Flodni

    Flodni

    FlodniSastojci:
    za testo
    – 500g brašna
    – 250g Dijamant margarina
    – 10g kvasca
    – 2 kašike šećera
    – 1 kesica vanilin šećera
    – 1dcl kisele pavlake
    za fil I
    – 200g mlevenog maka
    – 1 dcl toplog mleka
    – šećer
    za fil II
    – 1kg jabuka
    – 30g Dijamant margarina
    – sok od pola limuna
    – šećer
    za fil III
    – 200g mlevenih oraha
    – 1 dcl toplog mleka
    – šećera
    za premaz
    – 100g čokolade za kuvanje
    – 20g Dijamant margarina

    Priprema
    1. Od navedenih sastojaka umesiti testo, ostaviti da malo odstoji i podeliti na 4 dela.
    2. Za fil I: mak preliti mlekom i umešati šećer po ukusu.
    3. Za fil II: jabuke iseckati na sitno i dinstati na margarinu sa sokom limuna i šećerom po ukusu, dok ne omekša, a tečnost ispari.
    4. Za fil III: orahe preliti mlekom i umešati šećer po ukusu.
    5. Testo rastanjiti i staviti u pleh, premazati filom sa makom, zatim staviti drugo testo koje premazati filom od jabukama, zatim treće testo sa filom od orasa i četvrto testo. Peći na 180 C oko 45 minuta.
    6. Otopiti čokoladu sa margarinom i premazati kolač.

    Recept Iren Kiš iz Bačke Topole