Dragana Pušica, već osam godina svoje kulinarsko umeće prenosi čitateljkama bloga „Moje Grne – recepti za dušu“ (moje-grne.com).
Kaže da nije ljubitelj „egzotike u kulinarstvu“, tako da se pri pripremi hrane bazira na dobro proverenim jelima, listajući stare kuvare, časopise i pretražujući internet.
Draganina preporuka je jednostavna i zdrava krompir salata sa kozjim sirom.
Sastojci:
– 400 g krompira
– kašika balzamiko sirćeta
– kašičica Dižon senfa
– kašika ulja od semena grožđa
– 2-3 grančice peršunovog lišća
– 100 g slanog, prevrelog kozjeg sira
Priprema
Oljuštiti krompir, a zatim ga skuvati i ostaviti da se ohladi. Sitno naseckati lišće peršuna i celera. Posebno izmešati sirće, senf i ulje. Krompir iseckati na kockice, staviti u činiju, pa preliti pripremljenim dresingom. Dodati celer i peršun i na kraju mrvljeni kozji sir. Po potrebi posoliti. Lagano promešati i pre služenja ostaviti da se ohladi u frižideru.
Priredila: Maja Guzijan