Start Preporučujemo Food blogerke otkrivaju recepte iz svojih kuvara

Food blogerke otkrivaju recepte iz svojih kuvara

Naše najbolje food blogerke otkrile su nam recepte iz svojih kuvara kojima nismo mogli odoleti. Jednostavni su za pripremu, a neće vam biti potrebne posebne kulinarske veštine, već samo malo volje i pažljivo odabrani sastojci

food blog

Tabbouleh

Snežana Radovanović, www.magicnaoklagija.blogspot.com

1 Sneºana Radovanoviå

Potrebno je:
2 veze peršuna,
šolja bulgura,
voda,
1 veći paradajz,
glavica crnog luka,
so,
biber,
maslinovo ulje,
sok polovine limuna

1 Tabule 3

Priprema:
Suvi bulgur sipajte u posudu i nalijte ga ključalom vodom tako da njen nivo vode bude 1 cm iznad bulgura. Ostavite da nabubri i da se ohladi. U međuvremenu, iseckajte crni luk, pa paradajz na sitne komade, a zatim dodajte bulgur i sitno iseckan peršun. Posolite, pobiberite i promešajte. Na kraju dodajte ulje i sok polovine limuna. Promešajte i korigujte prema ukusu (ako je potrebno, dodajte soli, limunovog soka ili ulja). Salata bi trebalo da bude kiselkasta, bogata i osvežavajuća.