U okviru Međunarodnog dana turizma “Color Press Grupa” organizovala je “Food & Wine Chat”. Šefovi kuhinja vrsnih srpskih restorana zajedno sa vinarima i somelijerima govorili su o hrani i vinima i kako ih najbolje uklopiti. Nakon uspešno završenog panela vratili smo se na štand kulinarskih izdanja gde su brojnim posetiocima bili na raspolaganju doktor nutricionista Vladimir Stojanović i specijalista mikrobiolog Hranislav Kačarević. Veliki broj ljubitelja kulinarstva svih generacija imalo je pregrst pitanja, a na našem štandu tražila se stolica više. Svi zainteresovani mogli su da se konsultuju sa stručnjacima iz ovih oblasti. Uz ceo program degustiralo se aromatično kupinovo vino.
Naredni program pod nazivom “Moj kuvar” upotpunile su domaćice sa svojim dugo sakupljanim, brižljivo čuvnim i ručno pisanim kuvarima. Izdavačka kuća “Prometej” i redakcija magazina “Pošalji recept” kao stručan žiri izabrali su najbolji Kuvar po starosti, raznovrsnosti recepata, očuvanosti i estetici. Za pobednike su proglašene: Dijana Miletić, Anka Makaji i Marija Budimski.
Pozivamo Vas da sutra prisustvujete dečijoj kreativnoj radionici sa početkom u 11h kao i izboru za najbolji vinski kuglof sa početkom u 13h.
Program za sutrašnji dan možete pogledati portalu posaljirecept.rs, a više fotografija sa dašnjeg događaja OVDE.