Sastojci :
– 200 g graška
– 200 g krompira
– 200 g kukuruza šećerca iz konzerve
– 100 g šargarepe
– 200 ml posnog majoneza
– 3 kisela krastavca
– soli po ukusu
Priprema :
1. Oljuštiti i oprati krompir, pa iseckati na kocke srednje veličine.
2. Šargarepu očistiti i iseći na kolutove.
3. U šerpu sipati vodu i posoliti je. Dodati krompir i šargarepu, pa kuvati na umerenoj temperaturi oko 20 minuta.
4. Zatim dodati grašak i nastaviti sa kuvanjem dok povrće sasvim ne omekša.
5. Nakon toga, skuvano povrće ocediti od suvišne tečnosti i sipati u veću činiju.
6. Ubaciti kukuruz i sitno seckane kisele krastavce.
7. Na kraju dodati majonez, pa sve dobro izmešati.
8. Salatu držati u frižideru do služenja.
Recept Jadranke Tot iz Jarkovca
Arhiva: Pošalji recept