Sastojci:
4 deblja parčeta blago bajatog hleba
2 jajeta
¼ šolje (2 dl) mleka
Prstohvat soli
¼ šolje šećera
1 kašičica cimeta
3 kašike putera
med
Priprema:
1. Iseći hleb na kocke.
2. Umutiti jaja, mleko i so u dubljoj činijici.
3. Posebno pomešati šećer i cimet
4. Otopiti 1.5 kašike putera na umerenoj temperaturi. Voditi računa da ne zagori.
5. Kratko umočiti kocke hleba u mešavinu jajeta, pa pržiti na puteru dok ne porumene.
6. Zatim izvaditi i odmah uvaljati u mešavinu šećera i cimeta.
7. Poslužiti odmah preliveno medom.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net