PRIPREMA:
1. Jaja penasto umutiti sa 2 supene kašike šećera i 2 kašike soli.
2. Pola litra ključalog mleka sipati u umućena jaja. Kada se mleko sa jajima prohladi, dodati kvasac, razmutiti ga i sačekati da nadođe.
3. Brašno zamesiti mešavinom mleka i kvasca, dodati 1-2 kašike ulja i soli po ukusu.
4. Testo podeliti na osam jufki, svaku rastanjiti oklagijom, pa četiri po četiri složiti jednu na drugu. Tri premazati margarinom, a četvrtu što više rastanjiti. Dobijenu jufku iseći na 16 delova (seći kao picu, na trouglove).
5. Uvijati svaki deo posebno, od šireg ka užem kraju, i ostaviti tako uvijene da nadolaze što duže (2-3 sata).
6. Dobićete 32 kiflice. Svaku premazati žumancetom, posuti susamom, poređati u pleh i peći.