Sastojci:
10 krompira srednje veličine
200 g suvog mesa
200 g slanine
2 šargarepe
malo peršuna
začini po ukusu
mast ili ulje
20 paprika iz turšije
(srednje veličine)
1 glavica belog luka
1 glavica crnog luka
Priprema:
1. Slaninu i suvo meso sitno iseckati, a krompir iseći na kockice. Šargarepu, crni i beli luk takođe iseckati.
2. U odgovarajućoj posudi na masnoći dinstati iseckan krompir, slaninu i suvo meso. Postepeno dodavati šargarepu, peršun, crni i beli luk. Nadev dinstati na blagoj vatri oko pola sata.
3. U dinstani nadev za turšiju dodati začine po želji, pa dobro promešati kako bi se svi sastojci sjedinili.
4. Paprike iz turšije ocediti i pripremiti za punjenje. Napunjene paprike poređati u šerpu, naliti ih vodom i staviti na vatru. Paprike treba da se krčkaju oko sat vremena.