Start Glavna jela Meso Gnezda od kobasica s jajima

Gnezda od kobasica s jajima

Foto: Dobra hrana
Foto: Dobra hrana
  • 20 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

8 roštilj kobasica
8 jaja
8 šnita suvog vrata
200 g feta sira
100 g čeri paradajza

Priprema:

1. Roštilj kobasice izbockati čačkalicom na više mesta kako se ne bi popucale tokom pečenja.
2. Zatim, krajeve kobasica čačkalicom spojiti da se dobije krug.
3. Ovako oblikovane kobasice propržiti u teflonskom tiganju, na malo ulja, najpre sa jedne, a potom i sa druge strane, toliko da porumene.
4. Pred kraj pečenja u sredinu prstena od kobasica staviti kolut suvog vrata, izmrviti malo feta sira i razbiti po jedno jaje. Potom, na kratko poklopiti kako bi se jaja ispekla.
5. Pomoću francuske kašike kobasice sa jajima izvaditi na tanjir i dekorisati čeri paradajzom.

Predlažemo i recept za punjene i zapečene kobasice.