Sastojci:
– 300 g špageta
– 200 g praške šunke
– 350 g kačkavalja
– 2 dl pavlake
– 3 jajeta
– 150 g kečapa
– origano, so
– mešavina začina
Priprema
1. Špagete obariti u slanoj vodi sa nekoliko kapi ulja da se ne bi slepile, a zatim ih ocediti od suvišne tečnosti.
2. Prašku šunku iseći na kockice, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti obarene špagete, jaja, pavlaku, prašku šunku i 200 g rendanog kačkavalja. Dodati origano, začine po ukusu i polako promešati.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje. Od pripremljene smese uzimati gomilice pa ih smotati ukrug kako bi se dobio izgled gnezda i poslagati na papir za pečenje.
5. Gnezda od špageta posuti preostalim kačkavaljem i preliti sa malo kečapa. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.
D.S.