Sastojci:
– 450 g pilećeg belog mesa
– 1 mala glavica crnog luka
– 1 čen belog luka
– 1 jaje
– 5 kašika prezli
– 300 g klobuka šampinjona
– 150 g kajmaka
– 150 g kačkavalja
– 600 g krompira
– 3 dl ulja, kari
– mešavina začina
ISPROBAJTE I… Marinirane šampinjone
Priprema:
1. Pileće belo meso, crni i beli luk samleti na mašini za mlevenje.
2. Samlevene sastojke sjediniti sa jajetom i prezlama, dodati malo karija i začine po ukusu te dobro izmešati.
3. Od pripremljene smese oblikovati manje pljeskavice težine 60 g.
4. Klobuke šampinjona oprati i osušiti. Na sredinu svake pljeskavice staviti klobuk šampinjona a potom ga obložiti mesom.
5. Tepsiju obložiti papirom za pečenje, poprskati sa malo ulja i poslagati u nju pripremljena gnezda. U sredinu svakog gnezda staviti kašičicu kajmaka i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
6. Pred kraj pečenja na svako gnezdo od mesa staviti kocku kačkavalja i vratiti nakratko u rernu dok se ne sir ne otopi.
7. Krompir oguliti i iseći na štapiće a potom ga propržiti na vrelom ulju i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net