Isprobajte Goričin jelovnik
Dijeta nije instant ishrana koja traje nekoliko nedelja, pa se vratiš na staro, već je određeni način ishrane koji prija određenom organizmu. Meni su rekli šta mi odgovara, te se toga pridržavam. DORUČAK: Ujutru, kad se vratim s posla, jedem malo suvog voća, a ako sam raspoložena, napravim neku toplu kašu (ovas, griz…) pa joj dodam suvo grožđe, malo mlevenih oraha…
RUČAK: Za ručak jedem pirinač, tj. neku vrstu rižota, a uz to povrće. Ne jedem sirovu hranu jer mi ne prija. Pojedem malo piletine, koju uglavnom iseckam u ono povrće, ali mi je riba češće na jelovniku. Sve to stavim u malu činiju, jer mi je to mera.
Jedem više puta dnevno pomalo, što je veoma važno. Hleb i peciva ne jedem već godinama, niti pijem mleko…
Pijem trifalu, čaj od tri biljke koji se kupuje u prodavnicama zdrave hrane. Neverovatno dobro čisti organizam, ali ne brutalno, već nežno i polako.
Svi smo puni otrova, na koje pomislimo tek kad se razbolimo. U skoro svako jelo stavljam kurkumu (to je onaj žuti sastojak karija), koja je takođe odličan detoksikator. Začini ne samo što daju lep ukus jelu već su i lekoviti, a mi o tome tako malo znamo. Šteta.