Predlog Gorice Nešović: Juneći štapići
Potrebno je: juneće meso, soja sos, zelena i crvena paprika, pirinač, mladi, beli i crni luk, so, biber.
Priprema: Junetinu bez žilica isecite po dužini (na štapiće) i nakapajte je soja sosom. Neka odstoji tako minimum dva sata u frižideru (može i celu noć). Potom, na malo ulja pržite ove prutiće dok ne porumene. Izvadite meso i na istom ulju ispržite jednu zelenu i jednu crvenu papriku, iseckanu na štapiće – kao i meso. Kad se paprika isprži, vratite meso u tiganj, pa sve promešajte. Zatim obarite i ocedite pirinač. U tiganju propržite mladi, beli i crni luk. Preko toga, dodajte pirinač, pa promešajte da se sjedini. Na kraju jelo začinite po ukusu.
Gastro-savet: Začinsko bilje zamrznite kako bi bilo sveže i zimi. Svaku vezicu bilja spustite kratko u ključalu vodu, a zatim ga ocedite. Napravite loptice i zamrznite ih. Kad god ih budete odmrzavali, bilje će mirisaće kao da je sveže ubrano.
Više recepata kao i 50 iskustava poznatih pročitajte u magazinu “50 VIP formula za vitkost i zdravlje”.
Foto: shutterstock, Life Content