Ako ste od onih koji u toku sezone maksimalno troše lubenicu ovo je prava stvar za vas. Bez muke i puno vremena oko pripreme možete imati sjajno i dekorativno osveženje za u ove letnje dane.
Sve što je potrebno jeste da odaberete lubenicu, operete je i isečete na velike kolutove debljine oko 5 cm. Zatim, svaki kolut dobro rashladiti i neposredno pred posluženje zrakasto iseći, kao picu. Kriške kružno poređati na tanjir i poslužiti.
A, možete napraviti i granitu od lubenice. Lubenicu iseći i odvojiti od kore. Zatim, u većoj a plićoj posudi pogodnoj za vaš zamrzivač, ispasirati iseckanu lubenicu ali možete ostaviti po neki veći komadić. Posudu sa tzv. kašom od lubenice staviti u zamrzivač da se dobro ohladi i zamrzne. Neposredno pred posluženje viljuškom izgrebati površinu zaleđene smese i kašikom sipati u ohlađene čaše ili tegle za sok. Ukrasiti po želji i odmah poslužiti.