Sastojci:
Sastojci:
600 g belog krompira
100 ml mleka
40 g putera
400 g pilećeg belog mesa
400 g šampinjona
1 kašika senfa, ulje
200 m pavlake
300 ml pavlake za kuvanje
150 g kačkavalja
mešavina začina
Priprema:
1. Krompir oguliti i iseći na kocke pa ga obariti u slanoj vodi. Potom ga ispasirati i sjediniti sa puterom, mlekom i začinima po ukusu.
2. Piletinu iseći na kocke, a šampinjone na listove. Na vrelom ulju pržiti prvo šampinjone dok ne porumene, a zatim ih izvaditi, staviti piletinu pa i nju pržiti dok ne porumeni.
Njoke od sira sa piletinom
3. Prženu piletinu i šampinjone sjediniti te dodati senf, pavlaku i začine po ukusu i promešati.
4. U nauljenu vatrostalnu činiju sipati pire krompir i poravnati. Preko krompira rasporediti smesu od piletine i šampinjona, preliti pavlakom za kuvanje i posuti rendanim kačkavaljem. Peći u zagrejanoj rerni na 200˚C dok ne porumeni.