Sastojci:
200 ml mleka
100 g tvrdog sira
½ kašičice skroba
1 kašika mlevenog badema
400 g pečuraka
20 g putera
malo maslinovog ulja
so, biber
Priprema:
1. Pečurke očistiti i iseći na tanke listiće.
2. U dobro ugrejan tiganj dodati malo ulja i puter pa čim se puter razgreje dodati pripremljene pečurke. Propržiti sa svih strana da dobiju rumenu boju. Na kraju začiniti prema ukusu.
3. U manjoj posudi pomešati skrob i mleko neprekidno mešajući da se ne stvore grudvice. Kuvati oko 1 minut pa dodati narendan sir i na tihoj vatri kuvati smesu još 1-2 minuta, koliko je potrebno da se sir istopi.
4. Skloniti sa vatre, badem i pripremljene pečurke pa još jednom sve promešati i izručiti u vatrostalnu posudu. Peći u ugrejanoj rerni na 200ºC dok površina ne porumeni.
5. Služiti toplo uz tostirani hleb ili po želji.