Start Vaši recepti Gravirane vanilice s lešnicima

    Gravirane vanilice s lešnicima

    Recept Dijane Popović iz Beograda

    • 120 min
    • 8-10 osoba
    • Lako

    Sastojci:

    400 g brašna
    60 g gustina
    90 g šećera u prahu
    210 g hladnog putera
    100 g pečenih mlevenih lešnika
    2 jajeta
    džem od kajsija
    šećer u prahu
    vanil-šećer

    Priprema:

    1. Brašno, gustin, šećer u prahu i mlevene lešnike promešati da se sastojci potpuno prožmu.
    2. Dodati jaja i puter isečen na listiće, pa zamesiti testo pogodno za rad. Testo uviti u najlon foliju i ostaviti oko sat vremena u frižider.
    3. Rastanjiti testo na pobrašnjavljenoj radnoj površini na debljinu od oko 0,5 cm. Zatim, preći reljefastom tj. graviranom oklagijom pa modlicom ili čašicom umočenom u brašno vaditi testo.
    4. Vanilice slagati u pleh uz dovoljno razmaka između i peći u ugrejanoj rerni na 200ºC, sedam minuta. Izvaditi iz pećnice i ostaviti da se prohladi.
    5. Filovati džemom od kajsija i spajati po dva kolačića. Valjati u prah-šećer pomešan sa vanil-šećerom i slagati na tacnu.
    6. Poslužiti potpuno ohlađene (najlepše su nakon dan-dva).

    Na sledećoj strani pogledajte pripremu ovih kolača u slikama tzv. korak po korak…