Sastojci:
400 g brašna
60 g gustina
90 g šećera u prahu
210 g hladnog putera
100 g pečenih mlevenih lešnika
2 jajeta
džem od kajsija
šećer u prahu
vanil-šećer
Priprema:
1. Brašno, gustin, šećer u prahu i mlevene lešnike promešati da se sastojci potpuno prožmu.
2. Dodati jaja i puter isečen na listiće, pa zamesiti testo pogodno za rad. Testo uviti u najlon foliju i ostaviti oko sat vremena u frižider.
3. Rastanjiti testo na pobrašnjavljenoj radnoj površini na debljinu od oko 0,5 cm. Zatim, preći reljefastom tj. graviranom oklagijom pa modlicom ili čašicom umočenom u brašno vaditi testo.
4. Vanilice slagati u pleh uz dovoljno razmaka između i peći u ugrejanoj rerni na 200ºC, sedam minuta. Izvaditi iz pećnice i ostaviti da se prohladi.
5. Filovati džemom od kajsija i spajati po dva kolačića. Valjati u prah-šećer pomešan sa vanil-šećerom i slagati na tacnu.
6. Poslužiti potpuno ohlađene (najlepše su nakon dan-dva).