Sastojci:
– 500 g tankih kora za pitu
– 3 kašike šećera
– 1 kašičica cimeta
– 4 jaja
– 200 g šećera
– 2 dcl ulja
– 3 dcl jogurta
– 1 kesica praška za pecivo
za sirup
– 400 g šećera
– 6 dcl vode
Priprema
Kore iseći na kockice 2×2 cm, rastresti ih rukama da nisu slepljene.
Izmešati 3 kašike šećera i 1 kašičicu cimeta posuti po korama, dobro rukama protresti, staviti u veliki pleh iz električnog šporeta i peći na 200 stepeni 5 minuta izmešati i peći još 5 minuta.
U posudu staviti 4 jaja 200 gr šećera, dobro umutiti dodati jogurt, ulje, prašak za pecivo i iscepkane malo pečene korice. Dobro izmešati staviti u pouljen pleh veličine 20x30cm. Peći na 180 stepeni 25-30 minuta.
U suvu posudu staviti 200 gr šećera, karamelisati da bude svetle braon boje dodati 2 dcl vode, kuvati na tihoj vatri da se karamel istopi, pa dodati 200 gr šećera i 4 dcl vode,i sve skupa kuvati od kad provri 5 minuta.
Pečenu toplu pitu preliti toplim sirupom i ostaviti da se ohladi i pita upije sirup. Seći na kocke.
Recept Dane Drobnjak