Tradicionalno grčka, seoska salata, koju možete poslužiti kao prilog ili laganu večeru uz tost. Sveže povrće, masline, sir i maslinovo ulje!
Sastojci:
– 2 veće paprike (crvena i zelena)
– 1 krastavac
– 1 veći crveni luk
– 4 veća ili 6 manjih paradajza
– crne masline (količina po izboru)
– oko 100g fete
– suvi origano za posipanje
– maslinovo ulje
– so
Priprema:
Nasecite luk na tanke kolutove.
Po mogućnosti koristite raznobojne paprike i iseckajte ih na krupnije prutiće. Nasecite krastavac na kocke, a paradajz na krupnije komade ili kocke.
U većoj činiji, izmešajte naseckano povrće, posolite i prelijte maslinovim uljem. Izmešajte i dodajte masline.
Prespite sve u činiju u kojoj ćete poslužiti salatu. Na vrh stavite jedan veliki komad sira ili ga prethodno iseckajte na krupne kocke i stavite. Pospite sušenim origanom i prelijte maslinovim uljem.
Možete služiti kao prilog ili salatu, ali i kao laganu letnju večeru uz prepečen hleb!
Prijatno!
Izvor: natanjiru.com