Start Dijamant kuvarica Grčka torta

    Grčka torta

    OLYMPUS DIGITAL CAMERASastojci:
    za kore
    – 7 belanaca
    – 14 kašika šećera
    – 7 kašika mlevenog keksa
    – 7 kašika seckanih oraha
    za fil I
    – ½ l mleka
    – 4 kašike brašna
    – 150g šećera
    – 1,5 Dijamant margarin
    za fil II
    – 14 žumanaca
    – 14 kašika šećera
    – 200g seckanih oraha
    – 200g lomljenog “Plazma”keksa
    – 200g seckane mlečne čokolade

    ISPROBAJTE I…

    Torta grčki sladoled

    Grčki kolač koji se ne peče

    Priprema:
    Kore: belanca ulupati sa 7 kašika šećera u čvrst sneg, od preostalog šećera (14 kašika) i malo vode skuvati gust sirup i preliti preko belanaca i mikserom umutiti. U belanca umešati keks i orahe. Tepsiju podmazati margarinom, obložiti pek-papirom i posuti brašnom. Od ove mase peći 2 kore i sušiti na 200 stepeni 5 minuta i isto toliko na 150 stepeni.
    Fil I: šećer dobro izmešati sa brašnom i s malo mleka, preostalo mleko skuvati i u njega ukuvati izmešanu masu. Fil ohladiti i spojiti sa dobro izmešanim margarinom.
    Fil II: žumanca sa šećerom skuvati na pari i ohladiti u hladnoj vodi neprekidno mešajući. Hladan fil spojiti sa I filom i u sve to dodati seckane orahe, keks i čokoladu.
    Finalni postupak: koru premazati filom, preklopiti drugom korom i preliti glazurom od čokolade. Možete ukrasiti i šlagom.

    Recept Verice Poznanović iz Zmajeva

    Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

    VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

    Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

    STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net