Sastojci:
za kore
– 7 belanaca
– 14 kašika šećera
– 7 kašika mlevenog keksa
– 7 kašika seckanih oraha
za fil I
– ½ l mleka
– 4 kašike brašna
– 150g šećera
– 1,5 Dijamant margarin
za fil II
– 14 žumanaca
– 14 kašika šećera
– 200g seckanih oraha
– 200g lomljenog “Plazma”keksa
– 200g seckane mlečne čokolade
ISPROBAJTE I…
Priprema:
Kore: belanca ulupati sa 7 kašika šećera u čvrst sneg, od preostalog šećera (14 kašika) i malo vode skuvati gust sirup i preliti preko belanaca i mikserom umutiti. U belanca umešati keks i orahe. Tepsiju podmazati margarinom, obložiti pek-papirom i posuti brašnom. Od ove mase peći 2 kore i sušiti na 200 stepeni 5 minuta i isto toliko na 150 stepeni.
Fil I: šećer dobro izmešati sa brašnom i s malo mleka, preostalo mleko skuvati i u njega ukuvati izmešanu masu. Fil ohladiti i spojiti sa dobro izmešanim margarinom.
Fil II: žumanca sa šećerom skuvati na pari i ohladiti u hladnoj vodi neprekidno mešajući. Hladan fil spojiti sa I filom i u sve to dodati seckane orahe, keks i čokoladu.
Finalni postupak: koru premazati filom, preklopiti drugom korom i preliti glazurom od čokolade. Možete ukrasiti i šlagom.
Recept Verice Poznanović iz Zmajeva
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net