Priprema:
Grilijaš:
1. U šerpi na laganoj vatri rastopiti šećer, pa kad poprimi zlatnosmeđu boju dodati orahe i promešati. Potom smesu sipati na podmašćen papir za pečenje, istanjiti je i ostaviti da
se ohladi.
2. Ohlađenu grilijaš smesu samleti u blenderu.
Kore:
1. Ulupati 3 belanceta u čvrst sneg. Posebno umutiti 3 žumanceta sa 3 kašike šećera, pa lagano umešati sneg od belanaca, 1/4 grilijaša i 1,5 kašiku brašna.
2. Smesu uliti u pleh obložen papirom i peći u zagrejanoj rerni na 200 °C dok ne porumeni.
3. Od preostalog materijala na isti način ispeći još 3 kore.
Fil:
1. Na pari skuvati 6 jaja sa 10 kašika šećera i kašikom brašna. Pred kraj dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se smesa ne ujednači. Skinuti sa ringle i ostaviti da se ohladi.
2. Nakon toga u malo mleka razmutiti puding, pa ga ukuvati u preostalo proključalo mleko pomešano sa 3 kašike šećera. Kada se zgusne, puding ostaviti da se ohladi.
3. Margarin penasto ulupati sa 50 g šećera u prahu, te ga sastaviti sa ohlađenim kremom od jaja i pudingom. Dobro izmiksati da se fil lepo izjednaci.
Finalni postupak:
1. Tortu filovati na uobičajen način: kora, fil… dok se ne utroši sav materijal.
2. Ukrasiti tortu po želji.