Sastojci:
5 crvenih paprika
1 tikvica
1 plavi patlidžan
1 glavica crnog luka
1 glavica crvenog luka
250 g šampinjona
1 veza peršuna
1 čen belog luka
50 ml maslinovog ulja
30 ml balzamiko sirćeta
so, biber
ulje
Priprema:
1. Plavi patlidžan iseći na kolutove, posoliti i ostaviti 10 minuta da otpusti gorčinu.
2. Za to vreme iseći tikvicu, crni i crveni luk na kolutove, a šampinjone na listove.
3. Paprike oprati, očistiti od semena i iseći na trake.
4. Povrće pržiti u gril tiganju s malo maslinovog ulja, na visokoj temperaturi, dok ne omekša.
5. Posebno sjediniti sitno iseckan beli luk, peršun, preostalo maslinovo ulje i balzamiko sirće.
6. Marinadu preliti preko grilovanog povrća, posoliti i pobiberiti po ukusu i lagano promešati.