Za 4 osobe:
800 g fileta šarana, 3 kašike maslinovog ulja, 2,3 grančice bosiljka, so, biber i nekoliko listova zelene salate za dekoraciju. Za sos od belog luka: glavica belog luka, sok od polovine limuna, 50 ml maslinovog ulja i so.
ISPROBAJTE I…
Priprema:
Filete operite pod mlazom hladne vode, osušite, prelijte maslinovim uljem, posolite, pobiberite, pospite seckanim bosiljkom, uvijte u providnu foliju i ostavite da 30 minuta stoje u frižideru. Za to vreme beli luk očistite, izgnječite, dodajte maslinovo ulje i limunov sok, posolite i energično mutite da dobijete homogenu smesu. Ohlađene filete pecite na roštilju pet minuta sa svake strane, pazite da ne pregore. Ređajte ih na poslužavnik prekriven listovima zelene salate, prelijte sosom od belog luka i ukrasite listićima bosiljka.
Izvor: kuhinjica.rs
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net