Sastojci:
200 g halumi sira
1 manja tikvica
10-ak čeri-paradajza
1 žuta paprika
1 crvena paprika
3-4 kašike maslinovog ulja
1 čen belog luka
½ limuna (sok)
so, biber, bosiljak
Priprema:
1. Sir prebrisati papirnim ubrusom i potpuno ukloniti tečnost. Izrezati na šnite debljine 1 cm.
2. Povrće oprati. Tikvicu iseći na kolutove, a paprike na osmine. Paradajz ne treba seći.
3. U manju posudu usuti maslinovo ulje i limunov sok, začiniti po ukusu i promešati. U to dodati sitno seckan beli luk i ponovo promešati, pa ostaviti sa strane.
4. Na ugrejanoj gril ploči kratko ispeći povrće, vodeći računa da se ne prepeče već da ostane hrskavo. Skloniti u posudu, blago premazati pripremljenim prelivom, prekriti alu-folijom i ostaviti sa strane.
5. Zatim, na umerenoj temperaturi prepeći sir sa obe strane (peći 1-2 minuta sa svake strane, dok se ne pojave jasni tragovi grilovanja).
6. Na tanjir poređati povrće i dodatno preliti sokom koji je povrće pustilo tokom stajanja, a preko povrća dodati kriške grilovanog sira. Dekorisati listovima svežeg bosiljka ili po želji i služiti toplo.