Sastojci:
– 1 pakovanje zamrznutog kukuruza šećerca 450 g
– 4 kašičice pavlake
– 500 g pilećeg belog mesa
– 1 veći plavi patlidžan
– 3 kašike putera
– mešavina začina
– biber
– so
Priprema:
Patlidžan iseći na kolutove i posoliti, a belo meso iseći na šnicle, premazati puterom i posoliti. Na 2 kašičice putera dinstati kukuruz. Zatim ga posoliti, dodati mešavinu začina i skloniti sa vatre. Staviti kukuruz u blender, dodati 4 kašičice pavlake i napraviti pire. Belo meso ispeći na grilu. Namazati ruke uljem pa utrljati patlidžan i ispeći na grilu. Servirati patlidžan sa mesom i pireom od kukuruza.
Isprobajte i:
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net