Sastojci:
1,3 l mleka
2 vanil-šećera
8 kašika šećera
2 žumanceta
100 g mlečne čokolade
9 kašika griza
400 g ”pti ber” keksa
2 krem šlaga od čokolade
Priprema:
1. U odgovarajuću šerpu sipati osam decilitara mleka, dodati šećer i vanil-šećer te kuvati dok ne proključa.
2. Posebno sjediniti 2 dl mleka sa grizom i žumancima, dodati u ključalo mleko i kuvati na umerenoj temperaturi mešajući sve dok se ne zgusne.
3. Pripremljen fil podeliti na dva dela. U prvi deo, dok je još topao, dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne otopi.
4. U dublju tepsiju poslagati ”pti ber” keks natopljen mlekom. Premazati filom od čokolade, opet prekriti redom natopljenog ”pti ber” keksa i premazati belim filom.
5. Krem šlag od čokolade pripremiti prema uputstvu sa kesice i premazati preko kolača. Ostaviti u frižider da se stegne, a potom iseći na kocke.