Start Glavna jela Gulaš iz rerne

Gulaš iz rerne

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (nema glasova za recept)

Loading ... Loading ...
gulas iz rerne

Priprema:

1. U odgovarajućoj posudi pomešati ulje, sitno seckan beli i mladi crni luk, seckani kim (koji je prethodno malo navlažen vodom), rendanu koricu limuna, mlevenu slatku crvenu papriku,
seckanu ljutu papričicu, so i mešavinu začina, te pripremiti marinadu.
2. Meso iseći na kockice pa ga staviti u marinadu i ostaviti da odstoji oko sat vremena.
3. Crni luk iseci na tanke listiće, a krompir oljuštiti i iseći na kriške.
4. Dno vatrostalne posude obložiti listovima slanine, pa rasporediti deo isečenih krompira. Posoliti, poreati deo mariniranog mesa i listiće luka, te postupak ponoviti još jednom.
5. Jelo posuti sa malo ulja pa prekriti alu-folijom. Gulaš peći u zagrejanoj rerni na 220 °C oko sat vremena.
6. Posudu izvaditi iz rerne, skinuti alu-foliju pa sastojke pažljivo promešati. Potom sipati vina, dodati još malo vode pa vratiti u rernu i peći još oko 30 minuta.

Recept Ivane Pešić iz Prokuplja
Recept Ivane Pešić iz Prokuplja