Sastojci:
– 400 g šampinjona
– 400 g bukovača
– 200 g fileta dimljenog šarana
– 2 glavice crnog luka
– 2 šargarepe
– 3 čena belog luka
– 1 dl belog vina
– 3 kašike soja sosa
– 1 kašika paradajz pirea
– 1 kašičica šećera
– 1 kašika gustina
– 300 g testenine po želji
– mešavina začina, biber
Priprema:
1. Šampinjone iseći na četvrtine, bukovače na štapiće, a crni luk na kockice.
2. Meso dimljenog šarana iseći na krupnije kocke, šargarepu izrendati na krupno rende, a beli luk što sitnije iseckati.
3. Na malo ulja propržiti šargarepu, crni i beli luk. Potom dodati bukovače i nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi.
4. Kada su bukovače napola dinstane, dodati šampinjone, dimljenu ribu i belo vino. Naliti vodom da ogrezne i nastaviti sa dinstanjem.
5. Dinstati dok pečurke ne omekšaju pa dodati soja sos, šećer, paradajz pire i začine po ukusu. Posuti sa malo gustina i kratko prokuvati da se dobije željena gustina.
6. Testeninu obariti i poslužiti kao prilog uz gulaš.
Pročitajte i recept za brzo a jednostavno jelo… Riba s povrćem iz rerne
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net