Sastojci:
800 g junetine od buta
3 glavice crnog luka
50 g slanine
3 stabljike lisnatog celera
šaka listova ruzmarina
1,3 l piva
2 korena peršuna
2 šargarepe
4 krompira
Za knedlice:
250 g brašna
1 prašak za pecivo
125 g putera
so, biber
Priprema:
1. Dobro zagrejati ulje i na njemu ispržiti meso sečeno na manje komade.
2. Crni luk sitno izrendati i staviti zajedno sa sitno isečenom slaninom u šerpu u kojoj se kuva gulaš. 3. Dinstati desetak minuta, a zatim doliti celu količinu piva, čašu vode, povrće isečeno na kockice i sve ostale začine.
4. Krčkati na laganoj vatri jedan i po sat.
Za knedlice:
1. Pomešati sve sastojke u blenderu dok se ne dobije sasvim suvo testo, poput mrvica hleba.
2. Zatim dolivati pomalo vode dok se ne dobije testo koje se ne lepi. Obrazovati kuglice od ovog testa i spuštati u gulaš, pa kuvati još pola sata.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net