Sastojci:
500 g ćurećeg belog mesa
2 glavice crnog luka
2 čena belog luka
1 kašika aleve paprike
200 g pelat paradajza
800 ml junećeg bujona
1 kašika brašna
180 ml vode
180 g kisele pavlake
so, biber
suvi začin
ulje
peršunov list
Priprema:
1. Ćureće belo meso iseći na krupnije kocke. Crni i beli luk očistiti i iseći na sitne kockice.
2. Na umerenoj temperaturi prodinstati crni i beli luk.
3. Dodati ćureće meso i kratko propržiti.
4. Zatim, dodati alevu papriku i promešati.
5. Sve naliti toplim junećim bujonom, poklopiti i dinstati na umerenoj temperaturi.
6. U omekšalo meso dodati pelat i začiniti po ukusu, pa nastaviti kuvanje dok meso potpuno ne omekša.
7. Pred kraj kuvanja dodti tzv. hladnu zapršku (pomešati brašno sa malo vode, bez grudvica) i mešati kako bi se dobila željena gustina.
8. Kada provri skloniti sa ringle. Dve kutlače gulaša pomešati sa kiselom pavlakom pa vratiti u gulaš i promešati.
9. Poslužiti toplo, dekorisano peršunovim listom.