Sastojci:
400 g šampinjona
400 g bukovača
400 g šitaka
2 paprike babure
1 veza mladog luka
300 g pelata paradajza
1 glavica crnog luka
100 ml kisele pavlake
100 ml neutralne pavlake
100 g mesnatije slanine
½ veze peršuna
500 ml goveđe supe
1 kašika mlevene paprike
4 kašike ulja
1 kašika brašna
so, biber, suvi začin
Priprema:
1. Pečurke oprati i iseći na četvrtine, slaninu i papriku na štapiće, mladi luk na kolutove, pelat paradajza na kocke, a crni luk i peršun sitno iseckati.
2. Na malo ulja propržiti crni luk i slaninu, te dodati papriku, bukovače i šitake pa dinstati uz povremeno dolivanje supe. Kada bukovače i šitake omekšaju, dodati šampinjone, mladi luk i pelat paradajza, pa nastaviti sa dinstanjem.
3. Pred kraj dinstanja dodati mlevenu papriku, hladnu zapršku (mešavinu vode i brašna) i začiniti po ukusu. U gotovo jelo umešati neutralnu i kiselu pavlaku, posuti peršunom i služiti uz pire krompir.