Start Glavna jela Meso Gurmanski kebab

Gurmanski kebab

Foto: Dobra hrana
Foto: Dobra hrana

Sastojci:
– 800 g mešanog mlevenog mesa
– 1 veća glavica crnog luka
– 1 ljuta crvena papričica
– 100 g mesnate slanine
– 1/2 kašičice mlevene paprike
– 2 dl kisele vode
– biber, ulje
– mešavina začina
– 1 kg krompira

Priprema
1. Crni luk i ljutu crvenu papričicu očistiti i što sitnije iseckati, a mesnatu slaninu takođe iseći na kockice.
2. Sjediniti mleveno meso, crni luk, crvenu papriku, mesnatu slaninu, mlevenu papriku i začine po ukusu i dobro izmešati.
3. U dobijenu smesu postepeno dolivati mineralnu vodu i ručno mesiti dok se ne dobije kompaktna smesa. Dobijenu masu ostaviti u frižideru da se odmori najmanje 120 min.
4. Potom od smese nauljenim rukama oblikovati malo veće ćevape. Nabosti ih na štapiće za ražnjiće i peći u gril tiganju najpre sa jedne, a onda sa druge strane dok ne porumene.
5. Krompir oguliti i iseći na štapiće pa propržiti na vrelom ulju. Poslužiti kao prilog uz glavno jelo.