Start Glavna jela Supe i čorbe Gurmanski riblji paprikaš

Gurmanski riblji paprikaš

Priprema zahteva malo više vremena, ali se zbog ovako bogatog ukusa trud svakako isplati.

Foto: Thinkstock

Sastojci:

1-1.5 kg mešane ribe
1 kg luka
biber u zrnu
list lovora
3 ljute papričice
2 kašike paradajz-pirea
3 dl belog vina
1 dl ulja
aleva paprika
so, mleveni biber

Priprema:

1. Sitno iseckan luk propržite na ulju da potpuno omekša, dodajte biber u zrnu, lovorov list i ljutu papričicu iseckanu na komadiće. Sve to dinstajte oko sat vremena, uz dodavanje tople vode, tako da luk postane kašast.
2. Posolite, promešajte i propasirajte. U propasiranu tečnost dodajte paradajz pire, iseckane papričice i vino. Kuvajte 15-20 minuta.
3. Dodajte krupno isečene komade ribe, ako je neophodno i malo vode (da riba ogrezne) i kuvajte još 20 minuta na laganoj vatri (bez mešanja, samo povremeno protresite).
4. Na kraju dodajte mleveni biber i alevu papriku i kuvajte još 5-10 minuta.
 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net