Sastojci:
1 kg junetine od buta
4 glavice crnog luka
400 g ljutog ajvara
400 g šampinjona
150 g pirinča
1 dl soka od paradajza
1 dl belog vina
1 kašika mlevene paprike
0,5 dl ulja
origano
biber
Priprema:
1. Crni luk iseći na kockice, šampinjone na četvrtine, junetinu na krupnije kocke.
2. Na malo ulja propržiti crni luk kako bi porumeneo, potom dodati junetinu i dinstati je u sopstvenom saftu na umerenoj temperaturi dok ne promeni boju.
3. Zatim dodati mlevenu papriku, origano i začine po ukusu, sipati sok od paradajza i nastaviti sa dinstanjem dok meso ne omekša.
4. Potom dodati ajvar, belo vino i šampinjone, te kuvati dok svi sastojci ne omekšaju.
5. Pirinač obariti u slanoj vodi i služiti kao prilog uz gotovo jelo.